Forum sojuszu - Twierdzaonline.pl
Administrator
Witam bardzo serdecznie.
Jest to forum naszego sojuszu. Mam nadzieję że wszystkim sie spodoba
Parę takich informacji na które należy zwrócić uwagę. Będę rozpisywał to działami :
Forum :
Jest to dział w którym będą pisać tylko Administratorzy i Moderatorzy - o sprawach forum! Wy możecie tutaj tylko czytać. Jeśli jednak coś wam nie będzie pasować w tym co wymyśliliśmy i zostało tutaj przedstawione - To zakładacie temat w dziale Organizacja Sojuszu i Forum lub w dziale Offtopic - i tam rozpoczynacie dyskusje na temat tego co zostało napisane w dziale Forum!
1.Organizacja Sojuszu i Forum :
Dojdziecie do wniosku że chcecie poruszyć jakiś temat który pasuje do tego działu, wchodzicie w ten dział, zakładacie nowy wątek wpisując jego tytuł oraz opisując cały problem. Za jakiś czas dojdziecie do wniosku że powstał kolejny problem który było by dobrze przedyskutować - błagam was jeśli sprawa dotyczy innej rzeczy (przyjmujemy ze pasuje dalej do działu : Organizacja sojuszu) to nie wciskajcie wszystkiego do jednego tematu - tylko wejdźcie sobie do tego działu - i załóżcie sobie spokojnie nowy temat - przez to osiągniemy przejrzystość i porządek na forum Nie wolno spamować, piszemy tylko na temat, nie potrzebne nam głupie posty nie wnoszące nic do tematu - takie pierdoły możemy pisać o w dziale Offtopic!
Podsumowując : jest problem - zakładasz nowy temat i spokojnie opisujesz problem. Jest inne problem zakładasz nowy temat - nie pchasz wszystkiego do jednego tematu - bo nie będzie się można połapać.
2.Ogłoszenie i Sprawy Bieżące :
W tym temacie w 99% tematy będą zamieszczane przez administratorów i moderatorów, więc tutaj nie ma co tłumaczyć. Powiedzieć mogę tylko tyle, ze przed wcześniejszym skonsultowaniem się z jednym z adminów nie możecie sami zakładać tutaj tematów. Nie spamować, bo jest to także ważny dział!
3.Dyplomacja :
Dział przeznaczony dyplomacji. Tematy zakładamy podobnie jak w dziale "Organizacja sojuszu" - jest jakiś problem, sprawa - zakładasz temat - jeśli są wątpi podobne do opisywanej już, ale takie same, dopisujesz do tematu który już mówi o takich lub bardzo podobnych sprawach - jeśli Twój temat ma być inny - zakładasz nowy temat i spokojnie opisujesz sprawę. Nie spamować!
4.Handel :
W tym dziale obowiązkowo każdy kto będzie chciał coś wymienić musi założyć nowy temat.
Prawidłowy założony temat o wymianie surowców powinien wyglądać tak :
Temat : Wymienię xxx za yyy
Przelicznik uuu
Legenda : xxx - surowiec który mamy na wymianę / yyy - surowiec którego oczekujemy od drugiej osoby z którą się będziemy wymieniać / uuu - przelicznik według którego wymiana nastąpi - standardowy przelicznik to 3:2:1 - np. 300k kamienia - 200k drewna - 100k pożywienia.
Jeśli wymiana już nastąpi - autor tematu pisze w temacie - ze wymiana nastąpiła i oferta jest nieważna, co jest równoznaczne z tym, że admin lub moderator może zamknąć temat! - proszę o tym pamiętać. Nie spamować!
5.Wojny :
W tym dziale zakładamy dla każdej wojny oddzielny temat - ułatwi nam to oczyszczanie tematów jak i wam doszukanie się ważnych informacji. Dzięki temu będzie wszystko bardziej przejrzyste i czytelne. Nie spamować!
6.RW - Raporty Wojenne :
W tym dziale zakładamy dla każdego RW - Raportu Wojennego osobny temat - tak samo jak wojnach i z tych samych powodów! Nie spamować!
7.Pomoc :
W tym dziale zakładam dla każdej sprawy w której prosicie o pomoc - osobny temat. Przez co będzie nam się łatwiej doszukać ważnych informacji i szybciej wam pomóc. Nie spamować!
8.Offtopic :
W tym dziale, jest to obojętne jak będziecie sobie zakładać tematy, bo jest to dział o wszystkim i o niczym - powiem tak. Jak sobie pościelecie tak się wyśpicie - jak zrobicie sobie tam bałagan to po miesiącu niczego już nie znajdziecie Ale za to spamować możecie do woli!
9.Rekordy :
W tym dziale będziecie wpisywać Swoje rekordy, a ja je będę odpowiednio zamieszał w jednym poście. - W temacie tym podajecie tylko poszczególne osiągnięcia z Swojego konta - niema tam wolnych rozmów, ani żadnego spamu!
10.Kosz :
W tym temacie nie wolno wam pisać - prawdopodobnie będzie on zablokowany od pisania. Moderatorzy i Admini będą tam przenosić stare tematy - i tak jest rola tego działu i tylko taka.
W razie nie stosowania się do tych reguł które przedstawiłem wyżej - będą dawane ostrzeżenia, jeśli będzie taka potrzeba to i bany - myślę że nie będzie takich konieczności... ale piszę - żeby nie było potem "Bo ja nie wiedziałem"
To na razie tyle. Proszę sobie to wszystko przemyśleć i zastosować w późniejszym korzystaniu z tego forum.
Pozdrawiam Star vel Rolff